Mail Hesaplarının Taşınması hk.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak üniversitemizin bilişim alt yapısının kurulması ve üniversitemiz bünyesinde hizmet verilebilmesi için çalışmalarımız tamamlanmış ve dışarıdan aldığımız web ve mail hizmetini bünyemizden verebilecek duruma gelmiş bulunmaktayız. Bu bağlamda web sayfamızın ve E-Posta hizmetimizin taşıma işlemleri yapılacaktır.

Web sayfamızın taşıma işlemleri sırasında herhangi bir kesinti olmaması beklenmektedir. Ancak bölgesel olarak ya da kullanılan kişisel cihazlardan kaynaklanan geçici kesintiler olabilir. Bu geçici kesintilerin veri kaybı ya da genel bir ulaşım problemi yaratmayacağını belirtmek isteriz.

E-Posta hesaplarının taşıma işlemleri, gerekli tüm önlemler alınarak veri/mail kaybı yaşanmadan, tamamlanması hedeflenmektedir. Ancak herhangi bir sorun yaşanmaması açısından personelimize ait E-Posta verilerinin E-Posta sahipleri tarafından yedeklenmesi gerekmektedir. Bu yedekleme işlemleri MS OUTLOOK programını POP servisi olarak kullanmak kaydıyla yapılabilir. E-Posta hesaplarının taşınması esnasında sadece şifreler değişecektir. Var olan şifrelerin gizlilik nedeniyle görüntülenememesinden dolayı tüm kullanıcıların yeni şifreleri belirlenmek zorundadır. Belirlenen yeni şifreler taşıma işlemi esnasında kapalı zarflarla birimlerin sekreterliklerine gönderilecektir.

?Outlook kurulumu ve mail hesaplarının yedeklenmesi hakkında bilgi için tıklayınız..